X

Η Αρχαία Ελλάδα στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Μανχάταν (βίντεο)

Πάνω από 100 εκθέματα με θέμα την αρχαία Ελλάδα βρήκαν «θέση» στην καρδιά της Νέας Υόρκης, σκορπώντας συγκίνηση στους επισκέπτες και περηφάνια στους Έλληνες.

Ant1news

Στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο στην καρδιά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων-Αρχαία Ελλάδα», παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού καθώς και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημητρίου. Στόχος της έκθεσης είναι να διερευνήσει τις ιδέες και συμπεριφορές των ανθρώπων της κλασικής αρχαιότητας.

Για ακόμη μια χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση συγκίνησε με την πρωτοβουλία του και παρουίασε στο αμερικανικό κοινό την νέα του έκθεση με τίτλο «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, η έκθεση εγκαινιάστηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην καρδιά του Μανχάταν παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου,του  πρόεδρου του Ωνάσειου Ιδρύματος Αντώνη Παπαδημητρίου,  διπλωματικών και προξενικών  Αρχών καθώς και εκπρόσωπων ομογενειακών οργανώσεων 

Η πρωτοποριακή έκθεση συγκεντρώνει περισσότερα από 130 εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο του Λούβρου, το Βρετανικό Μουσείο και τα Μουσεία του Βατικανού.