X

Εκτός προϋπολογισμού των ΗΠΑ το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει, προς το παρόν ο Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ant1news

Εξαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ το κονδύλι για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, μετά από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Κι έτσι, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος της διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το Κογκρέσο είχε εναντιωθεί σε αυτή την απαίτηση, ωστόσο όπως φαίνεται, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έχουν πολλά ζητήματα να επιλύσουν.

 Η προθεσμία χρηματοδότησης πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών λήγει το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου συμφωνούν στην ψήφιση σύντομης παράτασης του προϋπολογισμού, έστω και για μια εβδομάδα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η χρονική επέκταση του προϋπολογισμού θα δώσει το περιθώριο διαβουλεύσεων για την επίλυση άλλων νομοθετικών ζητημάτων που εκκρεμούν και θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου..

«Είναι πιθανό να έχουμε μία τέτοια εξέλιξη», δήλωσε η Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόβσκι, που είναι μέλος αρμόδιας επιτροπής στη Γερουσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης στην εφαρμογή του υπάρχοντος προϋπολογισμού δαπανών.