X

Με διηπειρωτικό πύραυλο απειλούν οι ΗΠΑ τη Βόρεια Κορέα (βίντεο)

Δοκιμαστική εκτόξευση, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου “Minuteman III” από βάση στην Καλιφόρνια.

Ant1news

Σε άλλη μία επίδειξη στρατιωτικής ισχύος προχώρησαν οι ΗΠΑ, με τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου “Minuteman III” από βάση της Καλιφόρνια.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 9:02 (ώρα Ελλάδος) από τη βάση Βάντενμπεργκ της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλιφόρνια και διένυσε απόσταση 4.200 μιλίων μέχρι τη θαλάσσια περιοχή των νήσων Μάρσαλ.

Μπορεί σύμφωνα με το Πεντάγωνο να επρόκειτο για “προγραμματισμένη εδώ και 10 μήνες εκτόξευση”, ωστόσο στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πως αποτελεί σαφέστατη προειδοποίηση προς τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ έχουν κλιμακώσει τη ρητορική τους, ενώ σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνέστησε “αυτοσυγκράτηση” στον Αμερικανό ομόλογό του και τον κάλεσε να συνεργαστούν για την διπλωματική επίλυση της κρίσης.