X

Τραμπ για Κόμεϊ: είναι θεατρίνος, θα τον απέλυα έτσι κι αλλιώς

Εκτός ελέγχου η κόντρα του Αμερικανού προέδρου με τον απολυθέντα αρχηγό του FBI.

Ant1news


Νέα διάσταση στην απόλυση του αρχηγού του FBI έδωσε ο Ντόναλντ Τράμπ. Αποκάλυψε ότι σκεφτόταν την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, όταν απέλυε τον Τζέιμς Κόμεϊ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είχε δειπνήσει με τον «θεατρίνο», όπως τον αποκάλεσε Κόμεϊ, στον Λευκό Οίκο και ο ισχυρός άνδρας του FBI είχε ζητήσει να μείνει στη θέση του. 

Η παραδοχή Τραμπ, πως η αποπομπή Κόμεϊ είχε να κάνει με τη Ρωσία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους επίσημους ισχυρισμούς ότι τα δύο θέματα δεν είχαν καμία σχέση. 

Ο Τραμπ, όμως, μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, όταν δήλωσε πως πήρε αποκλειστικά μόνος του την απόφαση της αποπομπής, επίσης σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν μέχρι χθες οι συνεργάτες του, ακόμα και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πως ο “πλανητάρχης” άκουσε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα. 

Η κόντρα Τραμπ- Κόμεϊ είναι, πάντως, εκτός ελέγχου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο σημείο να απευθύνει απειλές και προειδοποιήσεις προς τον απολυθέντα αρχηγό  του FBI προκειμένου να μην κάνει διαρροές σε μέσα ενημέρωσης. 

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλύτερα να ελπίζει πως δεν υπάρχουν “κασέτες” με [ηχογραφημένες] συνομιλίες μας πριν αρχίσει να κάνει διαρροές», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.