X

Στο σκοτάδι το Σιάτλ για τον Chris Cornell (βίντεο)

Θρήνος στο Σιάτλ για το χαμό του ιδρυτή των Soundgarden. Τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του.

Ant1news

Έσβησαν τα φώτα στο Σιάτλ, τη γενέτειρα του Κρις Κορνέλ, την ώρα που δεκάδες θαυμαστές του κατ’ουσίαν δημιουργού της grunge σκηνής απέτιναν φόρο τιμής στο πρόσωπό του.

Ο τραγουδιστής των Soungarden και μετέπειτα των Audioslave αυτοκτόνησε την Τετάρτη, μετά από συναυλία που είχε δώσει με τη μπάντα, που επανενώθηκε το 2010, στο Ντιτρόιτ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Κορνέλ έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν κρεμάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Η νεκροψία – νεκροτομή δεν έχει ανακοινωθεί και το μόνο που έχουν πει μέχρι τώρα οι Αρχές είναι ότι κρεμάστηκε.

Η σορός του 52χρονου εντοπίστηκε από οικογενειακό του φίλου στο μπάνιο του δωματίου, όταν η Ελληνίδα σύζυγός του δεν μπορούσε να τον βρει στο τηλέφωνο και ανήσυχη τον ειδοποίησε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τον άνδρα της.

 

Η αυτοκτονία του Κορνέλ είναι η τρίτη μουσικού ειδώλου της grunge που συνταράσσει την πολιτεία του Σιάτλ, αφού είχαν προηγηθεί αυτή του Kurt Cobain, των Nirvana (1994) και του Layne Staley των Alice in Chains (2002). Ο μόνος εκπρόσωπος της grunge μουσικής από το Σιάτλ, τη γενέτειρά του, είναι πλέον ο Eddie Vedder των Pearl Jam.

Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός, είχε κερδίσει δύο ακόμα Grammy, με τους Soundgarden, για το δίσκο “Superunkown” (1994) , ο οποίος είχε πουλήσει πάνω από 5 εκατ. αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Το 1997 η μπάντα διαλύθηκε και το 2001 μαζί με μέλη των Rage Against The Machine έφτιαξαν τους Audioslave, ενώ είχε συνεργαστεί και με μέλη των Pearl Jam, με το συγκρότημα Temple Of The Dog.

Όπως είχε ο ίδιος παραδεχτεί είχε από την εφηβεία του ακόμα πρόβλημα με τα ναρκωτικά και αργότερα με το αλκοόλ, ενώ φέρεται να ήταν καθαρός από το 2003. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Η περιοδεία του με τους Soundgarden, που είχε ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Η προχθεσινή συναυλία έκλεισε με το “My time of dying” των Led Zeppelin…