X

Να σκοτώσει και να πεθάνει ήθελε ο δράστης της επίθεσης στην Times Square

Τι είπε την ώρα της σύλληψής του ο 26χρονος. Το προφίλ του δράστη της αιματηρής επίθεσης στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ant1news

«Έπρεπε να με πυροβολήσετε! Ήθελα να τους σκοτώσω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 26χρονος που χθες σκότωσε μία 18χρονη και τραυμάτισε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και η 13χρονη αδελφή της, όταν τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του στην Times Square, στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ποικίλα αδικήματα, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και απειλή με μαχαίρι, κρατείται, καθώς συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο ίδιος είπε ότι περίμενε να πεθάνει, ενώ πηγές που επικαλείται το BBC είπαν ότι ο δράστης δήλωσε πως «άκουγε φωνές».

Σε βάρος του Ρίτσαρντ Ρόχας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια συνθετικής μαριχουάνας, την ώρα της επίθεσης, ενώ οι πρώτες εξετάσεις που έκανε βγήκαν αρνητικές ως προς το αλκοόλ και θετικές ως προς τις ναρκωτικές ουσίες.