X

Αυλαία για τσίρκο 146 ετών (βίντεο)

Έδωσαν την τελευταία τους παράσταση και… μάζεψαν τις τέντες τους. Γιατί σταματά ένα από τα παλαιότερα τσίρκο του κόσμου.

Ant1news

Οι κλόουν, τα ζώα που πραγματοποιούν σόου και οι ακροβάτες ενός από τα παλαιότερα τσίρκου του κόσμου έδωσαν την Κυριακή στην Νέα Υόρκη την τελευταία τους παράσταση.

Το 150 ετών τσίρκο έδωσε την αποχαιρετιστήρια παράστασή του μπροστά σε ένα κοινό 17.000 θεατών, ενώ στο πέρασμα του χρόνου το έχουν δει πάνω από 250 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του τσίρκου εξέφρασαν τη λύπη τους που η ιστορία του θεάτρου τελείωσε εδώ.

Η αρχή του τέλους έγινε λόγω των έντονων αντιδράσεων των φιλοζωικών οργανώσεων για την εκμετάλλευση ζώων και κυρίως ελεφάντων. Η εταιρεία παραγωγής του τσίρκου έπαψε να χρησιμοποιεί ελέφαντες στις παραστάσεις, που όμως ήταν το σήμα κατατεθέν της Ringling Bros.

Το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τη μείωση των εισιτηρίων αποτέλεσε την ουσιαστική αιτία που προκάλεσε το «μάζεμα των τεντών» του, καθώς παρά το ότι συνέχισαν να χρησιμοποιούν τίγρεις, λιοντάρια, άλογα, σκύλους και καμήλες μέχρι το τέλος, το κοινό δεν επέστρεψε στις παραστάσεις.

Η ίδια η διοίκηση πάντως, της εταιρείας επιμένει ότι συμπεριφέρεται στα ζώα σαν να ήταν άνθρωποι.

Οι 13 ασιατικοί ελέφαντες που χρησιμοποιούντο στο τσίρκο έχουν αποσυρθεί σε Κέντρο Ελεφάντων στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο συνολικός αριθμός των άγριων ασιατικών ελεφάντων ανέρχεται σε 40.000 παγκοσμίως, ενώ 250 βρίσκονται αιχμάλωτοι στις ΗΠΑ. Οι 26 από αυτούς γεννήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στον ευρύτερο χώρου του τσίρκου.