X

Κόμεϊ: ο Τραμπ είπε ψέματα για μένα και το FBI

«Οι Ρώσοι επενέβησαν στις εκλογές μας του 2016», υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του FBI.

Ant1news



Η διοίκηση Τραμπ επέλεξε λέγοντας ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κόμεϊ, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

«Οι Ρώσοι επενέβησαν στις εκλογές μας του 2016» είπε καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας και ανέφερε ότι πρόκειται για μια εκτίμηση που κάνει με μεγάλη βεβαιότητα. Πάντως, δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των εκλογών αφού έκλεισαν οι κάλπες, υπονοώντας ότι οι όποιες ρωσικές παρεμβάσεις, έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να επηρεαστεί η κοινή γνώμη.


 

Αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι δεν του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε, δε, «πολύ ενοχλητικές» τις συνομιλίες του με τον Τραμπ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να δημοσιοποίησει τις μεταξύ τους συνομιλίες, εφόσον έχουν καταγραφεί.

Στη γραπτή κατάθεση που υπέβαλε, εξάλλου, στην Επιτροπή και δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε να σταματήσει η έρευνα του FBI για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, καθώς και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αφοσίωσή του. Τα δύο στοιχεία-κλειδιά της γραπτής κατάθεσης του Κόμεϊ, αμφισβητεί, πάντως ο πρόεδρος Τραμπ.


 

Ειδικοί σε νομικά θέματα θεωρούν πως η κατάθεση του Κόμεϊ ενδέχεται να ενισχύσει τα επιχειρήματα για την έναρξη μιας διαδικασίας στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Τραμπ και την απομάκρυνσή του από την προεδρία για παρακώλυση της δικαιοσύνης.