X

Ένοπλοι πυροβόλησαν μέλη του Κογκρέσου

Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ αυτών και ένα ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ένοπλοι εισέβαλαν σε γήπεδο μπέιζμπολ και άνοιξαν πυρ κατά μελών του Κογκρέσου.

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί του Καπιτωλίου, που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. 

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν, επίσης, ένας από αυτούς που δέχτηκε πυρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε "σταθερή κατάσταση" και χειρουργείται αυτή την ώρα.

Οι γερουσιαστές βρίσκονταν στο γήπεδο προκειμένου να κάνουν προπόνηση, στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού αγώνα. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ένοπλος είναι νεκρός. 

Ο βουλευτής Μο Μπρουκς από την Αλαμπάμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και φαίνεται να επρόκειτο για έναν λευκό άνδρα. Ο Μπρουκς κατάφερε να δει τον άνδρα για ένα δευτερόλεπτο. Ο ένοπλος πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα. «Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες» είπε στο CNN.

 

 

 

 

Πράκτορες του FBI έχουν σπεύσει στην περιοχή ενώ αμέσως ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά: "είδα την κάνη από ένα τουφέκι. Άκουσα ένα πυροβολισμό και την ίδια στιγμή ακούστηκε μια κραυγή από τον Στιβ Σκάλις ο οποίος είχε τραυματιστεί."

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε «βαθιά λύπη» για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς, μεταξύ άλλων και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα κοντά στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την τραγωδία. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν στα μέλη του Κογκρέσου, στις ομάδες τους, στην αστυνομία του Καπιτωλίου, στις πρώτες βοήθειες καθώς και σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος.

 

Ο ένοπλος  κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι, έγραψε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.