X

Πήρε τον… κατήφορο ο Τραμπ

Συνεχής η πτώση της δημοτικότητας του “Πλανητάρχη”, μόλις σε έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του…

Ant1news


Οι προκλητικές δηλώσεις, οι συνεχείς αποκαλύψεις για υποθέσεις όπως οι φερόμενες μυστικές επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους αλλά και η πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει, έχουν μειώσει αισθητά τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες αφότου εξελέγη στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο, δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Τραμπ έχει πέσει στο 36% από το 42% που ήταν τον περασμένο Απρίλιο.

Ταυτοχρόνως, έχει αυξηθεί κατά 5% των Αμερικανών πολιτών που αποδοκιμάζει τις ενέργειές του, με το συνολικό ποσοστό να βρίσκεται στο 58%. Μάλιστα, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε πως «αποδοκιμάζει έντονα» τον Τραμπ, με τον νυν πρόεδρο να είναι πλέον τόσο λίγο δημοφιλής, όσο ο Τζορτζ Ου. Μπους κατά τη δεύτερη θητεία του.

Τέλος, η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών (48%) θεωρεί πως πλέον η ηγεσία των ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί παγκοσμίως, μετά τις διεθνείς επαφές του Τραμπ και την απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ενώ το 27% θεωρεί πως οι ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί στη διεθνή σκηνή.