X

Αυτοκίνητο παρέσυρε διαδηλωτές στη Βιρτζίνια (βίντεο)

Ένας νεκρός και 19 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Βίντεο-ντοκουμέντο. Συγκρούσεις ακροδεξιών με ακτιβιστές και αστυνομικούς.

Ant1news

Βίαια επεισόδια συγκλονίζουν τη Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου ο κυβερνήτης της Πολιτείας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έπειτα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια διαδήλωσης ακροδεξιών οργανώσεων.

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ακτιβιστές που διαδήλωναν κατά της συγκέντρωσης που πραγματοποιούσαν μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και νεοναζί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένα κοριτσάκι ακρωτηριάστηκε.

Ερασιτεχνικά βίντεο, που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν τη στιγμή που το αυτοκίνητο παρασύρει διαδηλωτές και στη συνέχεια ο οδηγός κάνει όπισθεν και εγκαταλείπει το σημείο.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε το μίσος και τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στη Βιρτζίνια. «Πρέπει όλοι μας να ενωθούμε και να καταδικάσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το μίσος. Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τα βίαια επεισόδια», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο twitter.

 

Aκροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής της Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Αντιφασιστικές οργανώσεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικευμένη σύρραξη.