X

Νεκροί και τραυματίες στη Βιρτζίνια (βίντεο)

Μία νεκρή και δεκάδες τραυματίες, από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε ακτιβιστές διαδηλωτές. «Επικηρύχθηκαν» οι ακροδεξιοί από τον Κυβερνήτη. Δύο νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου.

Ant1news

Μία 32χρονη είναι νεκρή και 19 άτομα τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε ακτιβιστές διαδηλωτές, που έκαναν αντιδιαδήλωση κατά της πορείας ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια.

Επιπλέον 17 διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων διαδηλωτών, στην πολιτεία που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι δύο χειριστές ελικοπτέρου που περιπολούσε την πορεία σκοτώθηκαν, όταν αυτό συνετρίβη, στην ίδια περιοχή.

H γυναίκα που έχασε τη ζωή της 

 

Ο 20χρονος οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος του κόσμου συνελήφθη και βαρύνεται με κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, τρεις κατηγορίρες για τραυματισμούς και μία επειδή δεν απέφυγε το δυστύχημα,  με τους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έπεσε πάνω τους με φόρα, βλέποντας την κίνησή του ως προσχεδιασμένη.

 

Την επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον δικό του τρόπο.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητους τους ακροδεξιούς, στους οποίους είπε: «πηγαίνετε στα σπίτια σας, ντροπή σας!».