X

“Παραλήρημα” του Ντόναλντ Τραμπ κατά των ΜΜΕ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης που, όπως είπε, «δεν αγαπούν την πατρίδα» και «διχάζουν τη χώρα».

Ant1news

Ως θύμα δημοσιογραφικής προπαγάνδας επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων που «δεν αγαπούν την πατρίδα» και «διχάζουν την Αμερική».

Στον απόηχο της λαϊκής κατακραυγής που προκάλεσαν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για τις αιματηρές ταραχές στη Βιρτζίνια, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι «ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσουμε τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και να αποκαλύψουμε τον διχαστικό ρόλο τους».

«Είναι πραγματικά ανέντιμοι άνθρωποι. Όχι όλοι τους. Έχετε ορισμένους καλούς δημοσιογράφους. Αλλά στην πλειοψηφία τους, ειλικρινά, είναι πολύ ανέντιμοι άνθρωποι, είναι κακοί άνθρωποι. Και πραγματικά θεωρώ ότι δεν αγαπούν την πατρίδα μας. Πραγματικά το πιστεύω. Και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος για τους δημοσιογράφους.

 

Έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου εκφωνούσε την ομιλία του, πλήθος κόσμου διαδήλωνε και ερχόταν αντιμέτωπο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας.

 

Ωστόσο, ο ίδιος ο Τραμπ αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει όσους τον άκουγαν ότι …δεν ήταν πολλοί οι διαδηλωτές.

«Για να ξέρετε, δεν είναι πολλοί εκείνοι που διαδηλώνουν έξω. ΟΚ; Αυτό μπορώ να σας το πω εγώ».

 

Η Αστυνομία, πάντως, διέλυσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, καπνογόνων και σπρέι πιπεριού.

 

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αρχίσει να μας σέβεται»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αρχίσει να …σέβεται τις ΗΠΑ.

«Κάποιοι είπαν ότι αντέδρασα πολύ σκληρά. Δεν ήταν αρκετά σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον των υποστηρικτών του.

 

Τα λόγια του Τραμπ απηχούν τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για «το επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγκγιάνγκ μετά την ομόφωνη απόφαση για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.