X

Δεν έχει τέλος ο υδάτινος εφιάλτης στο Τέξας (βίντεο)

Σε 30 ανέρχονται οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, που σαρώνει την περιοχή. Εντυπωσιακές εικόνες από διασώσεις εγκλωβισμένων.

Ant1news

Δραματική είναι η κατάσταση σε Τέξας και Λουιζιάνα, όπου τεράστιες εκτάσεις έχουν “βουλιάξει” από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο Χάρβεϊ, που άρχισε να πλήττει την περιοχή πριν από έξι ημέρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν τότε για τον πιο ισχυρό τυφώνα των τελευταίων 50 ετών, υποβαθμίστηκε στη συνέχεια σε τροπική καταιγίδα, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται η καταστροφική δράση του.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί έχουν ανέλθει πλέον σε τριάντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην κομητεία Μπραζόρια, νότια του Χιούστον, ένα φράγμα υποχώρησε και οι Αρχές εξέδωσαν κατεπείγουσα εντολή για την εκκένωση της περιοχής.

 

Ελικόπτερο της Ακτοφυλακής διέσωσε μία μητέρα με το μωρό της από πλημμυρισμένη συνοικία του Χιούστον, όπου υπολογίζεται πως περισσότερα από 3.000 σπίτια έχουν χαθεί κάτω από τα νερά.

Διασώστες και κάτοικοι σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να βοηθήσουν μία εγκυμονούσα να βγει από το σπίτι της και να φθάσει σε φορτηγό που απομάκρυνε εγκλωβισμένους κατοίκους.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια καθιστώντας τον Χάρβεϊ μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ταξίδεψε στο Τέξας για να ενημερωθεί επί τόπου για τον συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης. Ωστόσο επικρίσεις δέχθηκε η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, για τις ενδυματολογικές της επιλογές κατά την αναχώρηση από τον Λευκό Οίκο.