X

Αστυνομικός φόρεσε χειροπέδες σε νοσοκόμα που... έκανε τη δουλειά της (βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει η βίαιη αντίδραση του αστυνομικού στην άρνηση της νοσοκόμας να υπακούσει στις εντολές του.

Ant1news

Ως κοινός εγκληματίας αντιμετωπίστηκε από αστυνομικό μία νοσοκόμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γιούτα, όταν αρνήθηκε να κάνει αιμοληψία από τραυματισμένο ασθενή που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Παρά τις εξηγήσεις της ίδιας ότι παραβαίνει τους κανονισμούς η αιμοληψία χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς, εφόσον δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή, ο αστυνομικός κινήθηκε βίαια εναντίον της, της πέρασε χειροπέδες και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, από όπου βέβαια αφέθηκε ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα.

Η νοσοκόμα Άλεξ Γούμπελς κατήγγειλε το περιστατικό και φρόντισε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου να δει το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 26 Ιουλίου, μετά από ένα τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού και τον τραυματισμό ενός άλλου. Ο αστυνομικός Τζεφ Πέιν ζήτησε από τη νοσοκόμα να πάρει δείγμα αίματος για εξέταση από τον τραυματισμένο οδηγό, ο οποίος όμως δεν διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Η νοσοκόμα αρνήθηκε και προσπάθησε να εξηγήσει στον αστυνομικό ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Μάταια, όμως…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Γούμπελς εξέφρασε την οργή της για το περιστατικό, τονίζοντας πως έκανε απλά τη δουλειά της και ότι ο αστυνομικός αντέδρασε βίαια, αψηφώντας τους κανονισμούς του νοσοκομείου.

Αν και δεν υπέβαλε μήνυση κατά του αστυνομικού, υποστήριξε πως αποφάσισε να δώσει διαστάσεις στο επεισόδιο προκειμένου να μην βρεθεί κάποια συνάδελφός της στην ίδια θέση με εκείνη στο μέλλον.