X

Χωρίς έλεος χτυπά τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα (βίντεο)

Νεκροί, καταστροφές και πλημμύρες από τον κυκλώνα που πλήττει ανελέητα την πολιτεία της Φλόριντα, μετά το φονικό του πέρασμα από την Καραϊβική.

Ant1news

Σε αμερικανικό έδαφος έχει φτάσει ο κυκλώνας Ίρμα, που πλήττει την πολιτεία της Φλόριντα και συνοδευόμενος από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες έχει προκαλέσει το διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής, ενώ ανακοίνωσε την επίσκεψη του στην πολιτεία τις επόμενες μέρες.

Η απόφασή του επιτρέπει την κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων στην Πολιτεία.

Ο κυκλώνας Ίρμα έφτασε στο Μάρκο Άιλαντ, στα δυτικά της Φλόριντας, με ανέμους που έφτασαν σε ταχύτητα τα 185χλμ την ώρα, με το φαινόμενο να κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία 3 της κλίμακας επικινδυνότητας, ενώ στη συνέχεια εξασθένησε στην κατηγορία 2, με τους ανέμους να έχουν πέσει στα 175χλμ την ώρα.

 

Λίγο αργότερα, ο κυκλώνας Ίρμα υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1 αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία . 

Ήδη τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα, σε τροχαία, ενώ η Ίρμα έχει αφήσει 27 νεκρούς στο πέρασμά της από τα νησιά της Καραϊβικής.

Το φαινόμενο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφήνοντας περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα.