X

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα (βίντεο)

Τεράστια καταστροφή στη Φλόριντα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα.

Ant1news

Στους δώδεκα έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από την Φλόριντα, σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες όμως δε διευκρίνισαν τα αίτια των θανάτων.

Ο κυκλώνας, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή, είχε προηγουμένως προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στα νησιά της Καραϊβικής, όπου εκτός των θανάτων, άφησε πίσω του διαλυμένα λυόμενα σπίτια, κτήρια που κατέρρευσαν και τόνους συντριμμιών στα νησιά Κις, όπου το 85% των οικημάτων υπέστη μερική ή ολική καταστροφή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι αύριο θα μεταβεί στη Φλόριντα, συνοδεία της συζύγου του, Μελάνια, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το εύρος της καταστροφής.

 

Παρά το ότι πλέον ο κυκλώνας έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι ή 5,8 εκατομμύρια επιχειρήσεις και σπίτια ήταν ακόμα χωρίς ρεύμα χθες. Οι εταιρείες ηλεκτρισμού έχουν θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Παρατηρείται επίσης έλλειψη καυσίμων στο 37,6% των πρατηρίων της Φλόριντα, από το 46% που ήταν τη Δευτέρα.