X

Το... “σχέδιο κουνέλι” του Μαδούρο

Η πρόταση του προέδρου της Βενεζουέλας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που μαστίζει την χώρα του.

Ant1news



Η κατανάλωση κρέατος θεωρείται πολυτέλεια στην Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωστόσο η κυβέρνηση Μαδούρο ελπίζει πως θα επιλύσει το πρόβλημα με την εκτροφή κουνελιών.

 Το...  "σχέδιο - κουνέλι" παρουσίασε ο Πρόεδρος  Νικολά Μαδούρο σε τηλεοπτική του εμφάνιση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον Ενρίκε Καπρίλες  να χαρακτηρίζει την ιδέα ως ένα "κακόγουστο αστείο" ενώ κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι θεωρεί "ηλίθιο" τον λαό της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα, πάντως, με την κυβέρνηση Μαδούρο, "το σχέδιο εγκρίθηκε τόσο για την ζωική πρωτεΐνη που απουσιάζει από το διατροφολόγιο των πολιτών, όσο και για το γεγονός ότι τα κουνέλια αναπαράγονται σαν... κουνέλια, δηλαδή με πολύ γρήγορους ρυθμούς"….

Ο Φρ. Μπερνάλ υπεύθυνος για το σχέδιο κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια ως τροφή κι όχι ως κατοικίδια. Πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια για εκτροφή από το κράτος, τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το σχέδιο ως "κομμάτι της μάχης για να κερδηθεί ο οικονομικός πόλεμος".

"Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι κατοικίδιο, αλλά δυο κιλά κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μάλιστα χωρίς χοληστερίνη στο τραπέζι τους", είπε χαρακτηριστικά ο Μπερνάλ.