X

Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος «καταζητείται νεκρός ή ζωντανός» από την τρομοκρατική οργάνωση…

Ant1news



Η Αλ Κάιντα, που χρησιμοποιεί το ίντερνετ ως μέσο- «όπλο» για την προπαγάνδα της,  επικήρυξε τον Αμερικανό Πρόεδρο δημοσιεύοντας αφίσα όπου αναγράφεται ότι καταζητείται ο Ντόναλντ Τραμπ . H ανάρτηση στο διαδίκτυο είναι προϊόν προπαγανδιστικού τζιχαντιστικού ιστότοπου, της εταιρείας Al-Hijrah.  

Η αφίσα, που αναδημοσιεύτηκε από το Newsweek, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταζητείται. Νεκρός ή ζωντανός για εγκλήματα κατά του Ισλάμ». Εξάλλου, η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον Τραμπ για «προδοσία, δολοφονία, αδικία, απαγωγή, σφαγή, εξτρεμιστιμό και μίσος».       

 Όπως σημειώνει το Newsweek, η αφίσα δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση του τζιχαντιστικού καναλιού ότι θα είχε «ένα μήνυμα προς τον Τραμπ  και τον λαό της Αμερικής».  

 

Η επικήρυξη είναι επίσης ένα μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.  

«Μιλούν για νίκη στο Αφγανιστάν. Και εσείς οι Αμερικανοί, τι νομίζετε; Δεν γνωρίζετε την ιστορία;» αναφέρει το κανάλι των τζιχαντιστών, υπονοώντας την αποτυχία των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα να νικήσουν τους Ταλιμπάν. 

 «Είναι σαφές ότι ο Τραμπ διεξάγει αυτόν τον πόλεμο μόνο και μόνο από το μίσος του για τους μουσουλμάνους. Δεν θα νικήσετε ποτέ». Οι τζιχαντιστές επαναλαμβάνουν και τη φράση των Ταλιμπάν ότι το Αφγανιστάν θα γίνει «νεκροταφείο» για τα αμερικανικά στρατεύματα.