X

Τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στον Καναδά (βίντεο)

Τζιχαντιστής μαχαίρωσε αστυνομικό και στη συνέχεια παρέσυρε πεζούς με το όχημα που οδηγούσε. Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη.

Ant1news

Σκηνικό τρόμου στον Καναδά, όπου ένας “μοναχικός λύκος” παρέσυρε περαστικούς σε δρόμο του Έντμοντον, αφού πρώτα μαχαίρωσε έναν αστυνομικό.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη και ότι αντιμετωπίζει το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) όταν ένα αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε σημείο ελέγχου όπου βρισκόταν αστυνομικός κοντά στο Commonwealth Stadium.

Στη συνέχεια, ο οδηγός βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε με μαχαίρι στον τραυματισμένο αστυνομικό που βρισκόταν στο έδαφος και έτρεξε να διαφύγει πριν σπεύσουν άλλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

 

Αρκετές ώρες αργότερα, σήμανε συναγερμός όταν σε έλεγχο ρουτίνας σε άλλη περιοχή, ένας αστυνομικός παρατήρησε ότι το όνομα στο δίπλωμα του οδηγού ενός μικρού φορτηγού, το οποίο είχε σταματήσει, έμοιαζε με εκείνο του άνδρα στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο (μάρκας Chevrolet) που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο Commonwealth Stadium.

 

Αντιλαμβανόμενος ότι είχε γίνει αντιληπτός, ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να διαφύγει. Στη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε στους δρόμους του Έντμοντον, παρέσυρε περαστικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

 

Ο φερόμενος ως τρομοκράτης δεν κατάφερε τελικά να ξεφύγει, αφού τράκαρε. Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε μία σημαία του αυτοαποκαλούμενου “Ισλαμικού Κράτους”.