X

Αυτός είναι ο μακελάρης του Λας Βέγκας (βίντεο)

"Γαζωσε" το πλήθος απο μπαλκόνι. Δεκάδες νεκροί, πάνω από 500 τραυματίες, στην πλέον φονική τραγωδία με πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ. To μήνυμα του Τραμπ.

Ant1news

Ταυτοποιήθηκε ο ένοπλος που προκάλεσε το άνευ προηγουμένου μακελειό στο Λας Βέγκας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 58 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 515.

Πρόκειται για τον 64χρονο Στέφεν Πάντοκ (Stephen Paddock), από τη Νεβάδα, ο οποίος εντοπίστηκε στον 32 όροφο του ξενοδοχείου –καζίνο όπου έγινε το μακελειό. Εκεί έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχουν, προς το παρόν ενδείξεις, για διασύνδεση του μακελάρη με τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, ως είθισται σχεδόν μετά από κάθε μακελειό, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq. Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίμέσω στηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

Ο Πάντοκ δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά κατείχε άδεια πιλότου, άδεια κυνηγού και ήταν λογιστής, γνωστός στις τοπικές Αρχές.

 

Οπλοστάσιο στο δωμάτιο του μακελάρη

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες ο δράστης έριξε τα πυρά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 10 όπλα, όπως γνωστοποίησε ο σερίφης του Λας Βέγκας. 

Σύμφωνα με τον σερίφη, ο δράστης αυτοκτόνησε πριν φθάσει η αστυνομία. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία..

Οι αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την τελευταία νύχτα του τριήμερου φεστιβάλ Harvest Harvest 91, ένα sold-out γεγονός με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως Eric Church, Sam Hunt και Jason Aldean.

 

 

Τα βίντεο από τη στιγμή του μακελειού είναι συγκλονιστικά. Οι πυροβολισμοί ακούγονται  σαν βροχή, ενώ άνθρωποι πέφτουν νεκροί, τραυματίες ή φεύγουν πανικόβλητοι από το χώρο.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει και ανακρίνουν μία γυναίκα η οποία ταξίδευε μαζί με τον δράστη. Η Μαριλού Ντάνλεϊ (Marilou Danley) φέρεται να ήταν η σύντροφός του.

 

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός στις Αμερικανικές Αρχές, ήταν όμως στις τοπικές δυνάμεις, σύμφωνα με το NBC.

Ένας επαγγελματίας παίκτης του πόκερ, ο οποίος αυτοαποκαλείται “βασιλιάς του Ίνσταγκραμ” βιντεοσκόπησε τον εαυτό του την ώρα που εγκαταλείπει τρέχοντας τον τόπο του μακελειού στο Λας Βέγκας. Ο Νταν Μπιλζέριαν δηλώνει σοκαρισμένος πως μία γυναίκα δίπλα του πυροβολήθηκε στο κεφάλι και λέει πως μετανιώνει που δεν είχε πάρει μαζί του όπλο.

Tα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter.

 

Την αιματηρή επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της ΝΔ . "Είναι κάποια γεγονότα που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων στο #LasVegas", έγραψε στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.