X

Το δωμάτιο-οπλοστάσιο του μακελάρη του Λας Βέγκας (φωτο)

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το δωμάτιο του 32ου ορόφου του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Ant1news

Οπτικό υλικό από το εσωτερικό του δωματίου του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ο μακελάρης του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ, έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο Boston 25 News.

Διακρίνονται τα δύο από τα 23 αυτόματα όπλα που χρησιμοποίησε ο 64χρονος Πάντοκ, για να σκοτώσει 59 ανθρώπους και να τραυματίσει τουλάχιστον άλλους 527, το βράδυ της Κυριακής, σε συναυλία.

Ο μακελάρης διέμενε σε δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, το οποίο είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ! Αλλά ο Στίβεν Πάντοκ δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές.

Ο αδελφός του Έρικ Πάντοκ περιέγραψε τον μακελάρη ως έναν ευκατάστατο άνδρα, που του άρεσαν οι κρουαζιέρες, το διαδικτυακό πόκερ και να συχνάζει στα καζίνο του Λας Βέγκας.

 

«Είμαστε κατάπληκτοι, είναι λες κι ένας αστεροειδής να έπεσε πάνω στα κεφάλια των μελών της οικογένειάς μας. Δεν είχε καμιά σχέση με οποιαδήποτε πολιτική ή θρησκευτική οργάνωση. Απ' όσο μπορώ να πω δεν ήταν οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής και τον ξέρω 57 χρόνια» είπε ο Έρικ Πάντοκ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. 

 

 

Εν τω μεταξύ, η φίλη του συνταξιούχου που σκότωσε 59 ανθρώπους επιστρέφει στις ΗΠΑ από τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με πηγές στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλας.

Η Μαριλού Ντάνλεϊ, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως “πρόσωπο ενδιαφέροντος” στην έρευνα που διεξάγεται, έφυγε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών πηγών, αλλά και των υπηρεσιών μετανάστευσης στο Reuters. Η ίδια έφτασε στη Μανίλα τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν οι ίδιες πηγές.