X

“Ύποπτο τροχαίο” για τον πρώην πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου

Με πολλαπλά κατάγματα και σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται  ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA. Τι έγραψε στο Facebook.

Ant1news

Με πολλαπλά κατάγματα και σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσιγκτον ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριάκου, μετά από ατύχημα που είχε με τη μηχανή του.

Τροχαίο που χαρακτηρίζει ως ύποπτο ο στενός φίλος και δικηγόρος του, Rahul Manchanda, που υποστηρίζει πως το περιστατικό ίσως να μην ήταν όντως ατύχημα.

«Ήταν ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξέλθει του νοσοκομείου την Κυριακή», είπε στο Newsweek η Jesselyn Radack, μία από τους δικηγόρους του υπογραμμίζοντας ότι οδηγούσε τη μηχανή του στη βορειοδυτική περιοχή της Ουάσιγκτον, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά μπροστά του. 

Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι έχει σπάσει τα πλευρά του, έχει μια σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο σπόνδυλο σε αυτό το τροχαίο. «Ευχαριστώ τον Θεό που φορούσα κράνος», δήλωσε ο ομογενής πρώην πράκτορας, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες στην σελίδα του στο Facebook . 

 

Ο Κυριάκου είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις διαρροές για τα βασανιστήρια και τους εικονικούς πνιγμούς σε ύποπτους ως μέλη της Αλ Κάιντα στο Γκουαντάναμο, τα οποία υποστηρίζει πως είχε διατάξει ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής Τζορτζ Μπους. 

Ο πρώην πράκτορας της CIA είχε μιλήσει στο φακό του Vice και τον δημοσιογράφο Χάρη Καρανίκα για τα όσα βίωναν οι κρατούμενοι στις φυλακές-κολαστήριο του Γκουαντάναμο.

Ο πρώην μυστικός πράκτορας πέρασε δυο χρόνια στη φυλακή στον απόηχο των αποκαλύψεών του, ενώ πρόσωπα κοντά στον ίδιο χαρακτηρίζουν το πρόσφατο ατύχημά του ως ένα ύποπτο τροχαίο.