X

Καταγγελία ηθοποιών του Χόλυγουντ σε παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση (βίντεο)

Τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου καταγγέλλουν τον παραγωγό των μεγαλύτερων επιτυχιών του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ant1news

«Σεισμός» προκλήθηκε στο Χόλυγουντ μετά τις καταγγελίες σειράς επωνύμων ηθοποιών για σε βάρος τους σεξουαλική παρενόχληση από έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του.

Τρεις από αυτές μάλιστα είπαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού. Πρόκειται για τον 65χρονο Χάρβεϊ Γουένστεϊν (Harvey Weinstein), που ήταν παραγωγός των μεγαλύτερων επιτυχιών του κινηματογράφου, όπως το “Pulp Fiction”, τον “Άγγλο Ασθενή”, το  “Σικάγο”, τις “Συμμορίες της Νέας Υόρκης”, τη σειρά ταινιών “Kill Bill”,  τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και άλλες τέτοιου βεληνεκούς ταινίες.

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι New York Times, για τον Χάρβεϊ Γουένστεϊν διέψευσε ο εκπρόσωπος του παραγωγού.

«Ο κ.Γουένστεϊν δεν μπορεί να σχολιάσει ανώνυμες καταγγελίες, όμως ξεκαθαρίζει ότι όσες επαφές υπήρξαν με τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν επωνύμως ήταν με τη συναίνεσή τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

 

Στο άρθρο που δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times υπάρχουν καταγγελίες γυναικών που πάνε μέχρι και 30 χρόνια πίσω.

Συνολικά 13 από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου του Χόλυγουντ μίλησαν στους New York Times επωνύμως ή off the record.

Μία επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιός και μία ανερχόμενη Ιταλίδα δήλωσαν στο New Yorker ότι ο ίδιος τους ανάγκασε σε στοματικό έρωτα, ενώ η μία από τις δύο υπονόησε ότι είχαν και σεξουαλική επαφή.

 

Σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλαν η Γκούινεθ Πάλτρου, η Ροζάνα Άρκετ,η Αντζελίνα Τζολί και η Μίρα Σορβίνο, παρακινώντας παράλληλα και άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

 

Αρχικά ο ίδιος ο παραγωγός απολογήθηκε για τον πόνο που έχει προκαλέσει, λέγοντας ότι αναζητεί θεραπεία. Στη συνέχεια απείλησε με μήνυση τους New York Times. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο απολύθηκε από τη δουλειά του ως συνέταιρος στην ίδια του την εταιρεία, «The Weinstein Company». Επιπλέον, παραιτήθηκε η δικηγόρος του και η σύζυγός του ανακοίνωσε ότι παίρνει τα παιδιά τους και τον εγκαταλείπει.  Ενώ η σε βάρος του δικαστική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει.