X

Πυροβολισμοί στην “καρδιά” του Μανχάταν

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ποδηλάτες κι αμέσως μετά ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Για υπόθεση τρομοκρατίας κάνουν λόγο οι αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 νεκρούς.

Ant1news

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι αρχές ασφαλείας το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο νότιο Μανχάταν, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης με μήνυμά της στο Twitter έκανε λόγο για "νεκρούς και τραυματίες" χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό, αν και τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 8 νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα όχημα κινήθηκε στη λωρίδα που προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, παρασύροντας και σκοτώνοντας "πολλούς ανθρώπους". 

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI.

Η περιοχή, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς.

 

"Πολύ άρρωστο" και "ανισόρροπο" χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν.

"Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!" ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.