X

Ο Τραμπ απειλεί τον Κιμ με αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κορέα

«Ο χρόνος εξαντλείται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Ant1news

Συναγερμό σήμανε στη Βόρεια Κορέα η πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών πάνω από την κορεατική χερσόνησο, την ώρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει απειλητικό μήνυμα πως «ο χρόνος εξαντλείται».

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B απογειώθηκαν από τη νήσο Γκουάμ και συνοδεία νοτιοκορεατικών και ιαπωνικών μαχητικών πέταξαν σήμερα πάνω από την κορεατική χερσόνησο. Για “προγραμματισμένη άσκηση” έκανε λόγο το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να στείλει μήνυμα, απευθυνόμενος στους ηγέτες των πέντε κρατών που θα επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης περιοδείας του στην Ασία, ότι ο «χρόνος εξαντλείται» για την υφήλιο, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην κρίση με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ και ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπισθούν την ασφάλειά τους εάν χρειαστεί, όπως επεσήμανε ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Χ.Ρ Μακμάστερ.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχωρεί την Παρασκευή για τη Χαβάη, τον πρώτο του σταθμό που θα κάνει στον δρόμο του προς την Ασία, όπου θα επισκεφθεί την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Πρόκειται για την περιοδεία με τη μεγαλύτερη διάρκεια που θα πραγματοποιήσει ένας Αμερικανός Πρόεδρος τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια.

Ο κρισιμότερος σταθμός της περιοδείας του Τραμπ θα είναι η Κίνα, όπου θα ζητήσει από τον ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ να κάνει περισσότερα για να συγκρατήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας. Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Κίνα δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να περιορίσει τους πόρους της Πιονγκγιάνγκ με το φόβο ότι θα προκαλέσει προσφυγικό κύμα.