X

Πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία στο Τέξας

Νέα σφαγή στις ΗΠΑ, με πολλά παιδιά ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς. Ποιος ήταν ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης.

Ant1news

Ένας νεαρός ντυμένος στα μαύρα, εφοδιασμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ την Κυριακή μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας την ώρα της λειτουργίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20, στο πιο πολύνεκρο μακελειό τέτοιου είδους και μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη «σφαγή» στο Λας Βέγκας που είχε αποτέλεσμα το θάνατο 58 ανθρώπων.

Ο δράστης της επίθεσης μπήκε μέσα στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας του Τέξας, γύρω στις 11:20, πυροβολώντας αδιάκριτα όσους βρίσκονταν μέσα.

Τα θύματά του, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι από 5 έως 72 ετών και μεταξύ αυτών η 14χρονη κόρη του πάστορα, ενώ η γυναίκα του είναι ανάμεσα στους τραυματίες. Ο ίδιος απουσίαζε από την εκκλησία τη στιγμή του μακελειού.

 

Ο δράστης έπεσε νεκρός, χωρίς να έχει γίνει σαφές αν οι πυροβολισμοί που τον σκότωσαν προήλθαν από έναν πολίτη που τον αφόπλισε πυροβολώντας τον ή αν έπεσε από αστυνομικά πυρά.

 

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά όπλα, ενώ στο προφίλ του στο Facebook, το οποίο έχει διαγραφεί, υπήρχε φωτογραφία με τουφέκι εφόδου.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήταν ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, ένας 26χρονος πρώην στρατιωτικός, που αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, μετά από στρατοδικείο που πέρασε έπειτα από τέσσερα χρόνια στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, έκανε από την πλευρά του λόγο για ένα «τρομακτικό» μακελειό. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ συνομίλησε νωρίτερα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

 

Κάθε χρόνο καταγράφονται στις ΗΠΑ πάνω από 33.000 θάνατοι που οφείλονται σε πυροβόλα όπλα—συμπεριλαμβανομένων 22.000 αυτοκτονιών—σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

 

Παρά το ότι ο διάλογος για τον έλεγχο των όπλων ανακινείται κάθε φορά που διαπράττεται μια τέτοια μαζική σφαγή, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, κυρίως εξαιτίας των αποτρεπτικών κινήσεων του πανίσχυρου λόμπι των όπλων, της NRA.