X

“Καμπάνια” για την ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ και… απολύθηκε

Διαδικτυακός έρανος για την άνεργη, πλέον, Juli Briskmann, με στόχο τη συγκέντρωση 100.000 δολαρίων για την οικονομική ενίσχυσή της..

Ant1news



Η Juli Briskman έγινε διάσημη στα social media λόγω μιας φωτογραφίας που την δείχνει υψώνει το μεσαίο δάχτυλο ενώ περνά από δίπλα της η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.     

Έκτοτε δεκάδες χρήστες- πολέμιοι του Τραμπ αναπαρήγαγαν την φωτογραφία με το hashtag #Her2020 και την συγχαίρουν για την πράξη της.  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η Juli Briskman δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τη χειρονομία και αποκάλυψε πως η φωτογραφία έγινε αιτία να απολυθεί από τη δουλειά της. 

Όταν γνωστοποιήθηκε η απόλυσή της ένας πολίτης, ο Rob Mello, έστησε μία σελίδα στην crowdfunding πλατφόρμα GoFundMe έχοντας ως στόχο τη συγκέντρωση 100.000 δολαρίων για την υποστήριξη της 50χρονης  που είναι μητέρα δύο παιδιών. 

«Αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς», δήλωσε ο Mello, ενώ ο τίτλος της σελίδας γράφει: «Σ' ευχαριστούμε Juli Briskman». 

Ήδη, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει χρήματα , με το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί να ανέχεται στα 71.567 δολάρια. Αν, μάλιστα, ο στόχος των 100 χιλιάδων επιτευχθεί, τότε η Briskman ίσως δεν χρειαστεί να μπει στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας για πολύ καιρό.