X

Αίμα ελεφάντων στα χέρια του Τραμπ

Στα… “κάγκελα” οι φιλοζωικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ant1news



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να επιτρέψει την εισαγωγή “τροπαίων” από σαφάρι ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε και την Ζάμπια, ανατρέποντας την απαγόρευση που είχε θεσπίσει ο Ομπάμα. Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής των ΗΠΑ ανακοίνωσε, ήδη, ότι από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου αρχίζει πάλι να εκδίδει τις συγκεκριμένες άδειες. 

Η Υπηρεσία υποστηρίζει ότι το κυνήγι ως μέρος των «υγιών προγραμμάτων διαχείρισης άγριων ζώων» μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της άγριας ζωής, μέσω των χρημάτων που πληρώνουν οι κυνηγοί για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.   

Σημειώνει ότι με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε και άλλων φορέων έλαβε  την απόφαση που βασίζεται στο καθεστώς του πληθυσμού των ελεφάντων ο οποίος δείχνει πως έχει βελτιωθεί. Ωστόσο δεν παραθέτει επίσημα στοιχεία και οι φιλοζωικές όπως η Peta απορρίπτουν τις αιτιάσεις.  

H Peta  δηλώνει αποφασισμένη να μπλοκάρει την αναίρεση της απαγόρευσης και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί με διεθνή εκστρατεία. Τονίζει πως το είδος είναι απειλούμενο παγκοσμίως και δεν μπορεί να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση με βάση τοπικά στοιχεία πληθυσμών.

Το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων αναφέροντας την έλλειψη διαφάνειας στη χρήση κονδυλίων που δημιουργούνται από την εξαγωγή τους. 

Πολλοί συνδέουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου με την αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς του να σκοτώνει άγρια ζώα. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του 2012, που είχε παρουσιάσει το TMZ, και δείχνουν τους γιους του Τραμπ, Ντόναλντ Jr. και Έρικ να ποζάρουν με τα τρόπαια από τα νεκρά ζώα που είχαν σκοτώσει.