X

Πέθανε ο Τσαρλς Μάνσον

Έφυγε από τη ζωή ο εγκληματίας που είχε συγκλονίσει τη δεκαετία του 1960 την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο με τη δράση του.

Ant1news

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Τσαρλς Μάνσον, μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

Ο Μάνσον ήταν επικεφαλής συμμορίας δολοφόνων, που ήταν γνωστή ως «οικογένεια Μάνσον» και το 1969 είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η έγκυος ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Τέσσερα ακόμα άτομα, σφαγιάστηκαν στο ίδιο σπίτι με την Τέιτ, ενώ την επομένη δολοφονήθηκε ευκατάστατο ζευγάρι στο Λος Άντζελες.

Το θάνατο του Μάνσον ανακοίνωσε στο περιοδικό ΤΜΖ η αδελφή της Τέιτ, η οποία είπε ότι την ενημέρωσαν εκπρόσωποι της φυλακής.

Ο Μάνσον κατηγορήθηκε από τους κατηγόρους του ότι έκανε τα εγκλήματά του με ρατσιστικό κίνητρο, αποσκοπώντας στο να αποδοθούν οι ευθύνες τους σε αφροαμερικανούς, προκαλώντας έτσι ενδυνάμωση των ρατσιστικών τάσεων.

 

Οι συνεργάτες τους αποπλανήθηκαν, καθώς τους έπεισε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού, χρησιμοποιώντας ναρκωτικά και το έμφυτο χάρισμά τους το οποίο έφερε υπό τον έλεγχό του την «οικογένεια» που αποτελείτο κυρίως από νέες γυναίκες της μεσαίας τάξης.

Ο ίδιος ο Μάνσον δεν σκότωσε κανέναν, αλλά οι ακόλουθοί του έκαναν τους φόνους εκτελώντας τις εντολές τους. Ωστόσο, ο ίδιος καταδικάστηκε και τους φόνους και το 1971 του επιβλήθηκε η θανατικά ποινή. Πριν όμως εκτελεστεί η καταδίκη του, άλλαξε ο νόμος και η πολιτεία της Καλιφόρνια κατήργησε τη θανατική ποινή.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς φυλάκισής του, ο Μάνσον έκανε αίτηση αναστολής της ποινής του δώδεκα. Δεν πέτυχε όμως καμία φορά την αποφυλάκισή του. Επιπλέον, δεν ήταν και υπόδειγμα κρατουμένου, αφού στην κατοχή του είχαν βρεθεί όπλα και κινητά τηλέφωνα.

Το 2014 κέρδισε το δικαίωμα να παντρευτεί 26χρονη, η οποία ισχυριζόταν πως τον αγαπούσε, όμως η προθεσμία έληξε χωρίς να γίνει ο γάμος.

Μετά την καταδίκη του, έχουν γραφεί διάφορα βιβλία και έχουν γίνει ταινίες για τη δράση του.