X

“Μοναχικός λύκος” ο επίδοξος καμικάζι της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Επηρεασμένος από το “Ισλαμικό Κράτος” φέρεται να ήταν ο 27χρονος που αποπειράθηκε να πυροδοτήσει αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ.

Ant1news

Ο 27χρονος που αποπειράθηκε να αιματοκυλίσει πολυσύχναστη σήραγγα στην “καρδιά” της Νέας Υόρκης ήταν επηρεασμένος από το “Ισλαμικό Κράτος” και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Ο Ακαγέντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθη και σύμφωνα με τις Αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα, σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ, από την οποία τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

 

Ο Κουόμο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξερράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του». Πρόσθεσε ότι ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

 

Σε εξτρεμιστική ιστοσελίδα που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” αναρτήθηκε μία προπαγανδιστική αφίσα του ISIS, με το μήνυμα ότι από τη στιγμή που ο Τραμπ αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, «εμείς θα αναγνωρίζουμε τα εκρηκτικά ως την πρωτεύουσα της χώρας σας».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δήλωσε ότι η επίθεση έδειξε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.