X

Ανατριχιαστικές εικόνες από το εκτροχιασμένο τρένο στις ΗΠΑ (βίντεο)

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου που έχει σοκάρει τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία που έδωσαν οι Αρχές.

Ant1news

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των νεκρών, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, κατά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Συνολικά 13 από τα 14  βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν, ενώ πέντε οχήματα, δύο εκ των οποίων φορτηγά ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

 

 

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, το τρένο κινείτο με ταχύτητα 80 μιλίων (130χλμ) σε γραμμές στις οποίες το όριο ταχύτητας ήταν 30 μίλια (38χλμ).

 

 

 

 

Το τρένο μετέφερε 77 επιβάτες και επτά άτομα πλήρωμα και όχι πέντε, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.