X

“Θωρακίζονται” τα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων (βίντεο)

Εγκαθίστανται εκατοντάδες κολωνάκια, για να αποθαρρύνουν επίδοξους οδηγούς-καμικάζι.

Ant1news

Ο δήμος της Νέας Υόρκης εγκαθιστά 1.500 κολωνάκια στα πεζοδρόμια της αμερικανικής μεγαλούπολης, προκειμένου να προστατεύσει τους πεζούς από επίδοξους οδηγούς-καμικάζι που θα θελήσουν να σκορπίσουν τον θάνατο, παρασύροντας περαστικούς με τα οχήματά τους.

«Γνωρίζαμε όλοι πως ήταν απαραίτητο να λάβουμε μέτρα που θα άντεχαν στον χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία. «Οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται με ευκολία, αλλά ταυτόχρονα να είναι ασφαλείς», συμπλήρωσε.

Τα κολωνάκια θα αντικαταστήσουν τα πρόχειρα οδοφράγματα που είχαν τοποθετήσει οι Αρχές σε διάφορα “στρατηγικά” σημεία.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και συχνότερες τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους” παροτρύνουν τους υποστηρικτές τους ανά τον κόσμο να ακολουθούν αυτήν την τακτική.

 

Υπενθυμίζεται πως το 2016, ένας τζιχαντιστής οδήγησε το φορτηγό του πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Βαστίλλης στη Νίκαια της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 ανθρώπους. Μακελειό, με 12 νεκρούς, προκάλεσε και ένας Τυνήσιος με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μερικούς μήνες αργότερα.