X

Η πιο κρύα μέρα του χειμώνα σήμερα στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ο «χιονοκυκλώνας – βόμβα» πέρασε, όμως οι πολικές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι και τα προβλήματα παραμένουν για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ant1news

Ισχυροί άνεμοι κάνουν ακόμα πιο δύσκολο να ανεχτεί κάποιος το ψύχος που πλήττει τις βορειοανατολικές και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι καλούν τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατό τις εξόδους τους, καθώς το κρύο είναι «επικίνδυνο», όπως αναφέρουν.

Πόλεις όπως η Μινεάπολις ή η Βοστώνη έχουν θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το 0, ενώ η αίσθηση σε πολλές περιοχές είναι στους -40 βαθμούς.

«Η χιονόπτωση τελείωσε, όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν για άγνωστο διάστημα», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

 

Ο «κυκλώνας – βόμβα», όπως έχει ονομαστεί η πρωτοφανής χιονόπτωση συνοδευόμενη από πολικές θερμοκρασίες και θερμοκρασίες ψύχους, έχει αφήσει πυκνό στρώμα χιονιού στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες, προκαλώντας πάρα πολλά προβλήματα στους κατοίκους τους.

Πάνω από 110 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τους ισχυρούς και παγωμένους ανέμους που πνέουν σήμερα, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η σημερινή θα είναι η πιο παγωμένη μέρα του χειμώνα, προτού την Κυριακή αρχίσουν να ανεβαίνουν, λίγο, οι θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα συνολικά 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους, σε πολιτείες όπως το Τέξας, η Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Μίσιγκαν, το Μιζούρι, τη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν που είχε πλήξει την Αμερική του 1978, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.