X

Πέραν κάθε διαστροφής τα βασανιστήρια στα 13 παιδιά στην Καλιφόρνια

Μαρτύρια για τα παιδιά που κρατούσαν αλυσοδεμένα οι γονείς τους. Τα κορόιδευαν για το φαγητό, αγνοούσαν βασικά ανθρώπινα στοιχεία.

Ant1news

Ξεπερνούν και την πιο διεστραμμένη φαντασία όσα αποκαλύπτονται για τα μαρτύρια των 13 παιδιών στα χέρια των γονιών τους.

Η οικογένεια από την Καλιφόρνια, που έχει γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως, από τη στιγμή που τα παιδιά απελευθερώθηκαν από την ομηρία των ίδιων των γονιών τους, χάρη στο θάρρος της μίας κόρης να δραπετεύσει από τα δεσμά, έχει πλέον μπει σε άλλες ράγες. Σε αυτές της Δικαιοσύνης, την οποία αντιμετωπίζουν οι γονείς, που βαρύνονται με πάρα πολλές κατηγορίες.

Οι γονείς κατηγορούνται ότι είχαν φυλακισμένα, αλυσοδεμένα και νηστικά τα 13 παιδιά τους για χρόνια σε μια υπόθεση την οποία ο κατήγορος χαρακτήρισε ως «απάνθρωπη».

Ο 57χρονος πατέρας κατηγορείται επίσης για σεξουαλική κακοποίηση μίας από τις κόρες του, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση και χθες ανακοίνωσε στοιχεία της υπόθεσης και τις ποινές τις οποίες θα αντιμετωπίσουν οι γονείς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Στην περίπτωση που καταδικαστούν για τις δεκάδες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ο βασανισμός, η παιδική κακοποίηση και η φυλάκιση, οι ποινές φυλάκισης για τον καθένα θα φτάσουν μέχρι και τα 94 χρόνια.

Κάποιες από τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν προκαλούν αίσθηση ακόμα και στις Αρχές.

Τα παιδιά ήταν νηστικά για καιρό, με όλα να έχουν προβλήματα ανάπτυξης, ενώ οι γονείς τα κορόιδευαν τρώγοντας μπροστά τους μηλόπιτες. Επιπλέον, τα 13 παιδιά δεν έχαιραν ιατρικής παρακολούθησης ή περίθαλψης.

Μεταξύ των βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονταν από τους γονείς τους, ήταν το ξύλο και κινήσεις στραγγαλισμού.

Ο Εισαγγελέας έκανε λόγο για υπόθεση που θα «στοιχειώσει» ακόμα και τις Αρχές, ενώ οι γονείς που εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο δήλωσαν αθώοι. Ορίστηκε εγγύηση 12 εκατομμυρίων δολαρίων και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου.

 

Όπως είπε ο Εισαγγελέας, η 17χρονη που το έσκασε από το παράθυρο του σπιτιού των μαρτυρίων, σχεδίαζε τις κινήσεις της εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα είχε πάρει μαζί της μία από τις αδελφές της, η οποία φοβήθηκε και γύρισε πίσω στο σπίτι.

Το μπάνιο επιτρεπόταν στα αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους παιδιά μία ή δύο φορές το χρόνο, ενώ αν έπλεναν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό τους, τους μάλωναν για «σπατάλη νερού». Ήταν ξύπνια όλη την ημέρα και κοιμόντουσαν τη νύχτα. Δεν τους είχε δει γιατρός για τέσσερα χρόνια και δεν είχαν πάει ποτέ σε οδοντίατρο.

Τα παιδιά υποτίθεται ότι έκαναν κατ’οίκον μαθήματα, όμως τα μεγαλύτερα από αυτά αγνοούσαν τι σημαίνου όροι όπως «χάπια», «φάρμακα» και «αστυνομικοί». Οι γονείς ωστόσο πίεζαν τα παιδιά να κρατούν ημερολόγια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία στη δίκη.

 

Ο πατέρας είχε ετήσιο εισόδημα 140.000 δολάρια ως μηχανικός σε εταιρεία φύλαξης, αλλά το ζευγάρι είχε δηλώσει χρεοκοπία το 2011.

Η κακοποίηση ξεκίνησε το 2010, όταν η οικογένεια από το Τέξας μετακόμισε στην Καλιφόρνια.

Αρχικά οι γονείς έδεναν τα παιδιά με σχοινιά, για να τα τιμωρήσουν και στη συνέχεια τα έδεναν με αλυσίδες και λουκέτα. Συχνά τα άφηναν να ουρούν στα κρεβάτια τους.

Στο σπίτι υπήρχαν παιχνίδια, όμως ήταν ακόμα στις συσκευασίες τους, αχρησιμοποίητα.

«Είχαν έλλειψη βασικών γνώσεων», είπε ο Εισαγγελέας.