X

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Φλόριντα (φωτο)

Παγκόσμιο σοκ για το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα. Ποια είναι τα θύματα της τραγωδίας. Το διάγγελμα Τραμπ. Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ant1news

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, όπου ένας 19χρονος  σκότωσε, χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου, 17 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες από τα νοσοκομεία της κομητείας Μπρόουαρντ, αναφέρουν ότι τρεις από τους τραυματίες παραμένουν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.  

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών». 

Εν τω μεταξύ, όσο περνούν οι ώρες γίνονται γνωστά τα πρόσωπα της τραγωδίας, τα οποία έπεσαν νεκρά από το όπλο του Νίκολας Κρουζ μέσα στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas. Μεταξύ των θυμάτων είναι ο 49χρονος καθηγητής Chris Hixon, καθώς και ο βοηθός προπονητή ποδοσφαίρου και φύλακας Aaron Feis, ο οποίος πέθανε προστατεύοντας μαθητές.

Επίσης, αναγνωρίστηκε και η μαθήτρια Jaime Guttenburg, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι γονείς της ο γιος τους Jesse κατάφερε να γλιτώσει. Η ξαδέρφη της  Jaime, Alexa Saka απέτισε φόρο τιμής στην μνήμη της χαρακτηρίζοντάς την το πιο όμορφο, ευγενικό, φιλικό, αστείο και γλυκό κορίτσι.

Jaime Guttenburg

 

«Προσπαθούσες πάντα να τους κάνεις όλους να αισθάνονται καλά. Και αυτό το χαμόγελό σου φώτιζε κάθε δωμάτιο που έμπαινες. Έχεις τόσο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ας κοιμηθείς σήμερα και για πάντα με τους αγγέλους». 

Την ίδια ώρα, η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου σε ανακοίνωσή της αναφέρει για τον  Aaron Feis. «Με μεγάλη θλίψη η οικογένειά μας πληροφορήθηκε τον θάνατο του Aaron Feis. Ήταν βοηθός προπονητή και φύλακας. Έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τους μαθητές. Πέθανε ηρωικά και θα τον έχουμε για πάντα στις καρδιές μας» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου.

 Aaron Feis
 

Φόρο τιμής απέτισαν και στον Chris Hixon. «Ο Chris είναι πιθανότατα ο πιο γλυκός άντρας που έχω γνωρίσει ποτέ. Κάνει τόσα πολλά. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Είναι τόσο ανόητο», σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής του σχολείου Coral Springs, Dan Jacob. 

Chris Hixon

 

Νεκρός από τα πυρά του Κρουζ έπεσε και ο 14χρονος Martin Duque. Ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την τραγική είδηση του χαμού του αδελφού του, μέσω Instagram. 

  

Θύμα του μακελάρη ήταν και η 15χρονη Alyssa Alhadeff. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η ξαδελφή της μέσω Facebook. 

 

Ένα ακόμη θύμα είναι ο καθηγητής γεωγραφίας Scot Beigel, ο οποίος άνοιξε την πόρτα σε μία ομάδα μαθητών. Όταν προσπάθησε να ξανακλειδώσει την πόρτα, ο ένοπλος πλησίασε και τον πυροβόλησε. 

 

Κι άλλα θύματα του μακελάρη:

Nicholas Dworet

 

Peter Wang

 

 Gina Montalto

 

Meadow Pollack

 

Cara Loughran 

 

Luke Hoyer

 

Juaquin Oliver 

 

Alaina Petty

 

Carmen Schentrup

 

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, μετά την αιματηρή επίθεση, συνελήφθη. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 φόνους εκ προμελέτης και τέθηκε υπό κράτηση.



Η αστυνομία ανακοίνωσε από την αρχή ότι ο Κρουζ είναι πρώην μαθητής, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο για λόγους διαγωγής. Μάλιστα, οι καθηγητές του τον είχαν χαρακτηρίσει επικίνδυνο και είχαν προειδοποιήσει για τυχόν εμφάνισή του με σακίδιο πλάτης στους χώρους του σχολείου.

 

Αρκετά πρόσωπα από το σχολείο που γνώριζαν τον 19χρονο έκαναν λόγο για προβληματική συμπεριφορά, κάποιοι είπαν ότι είχε απειλήσει άλλους μαθητές.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την τραγωδία

Την βαθιά του λύπη για τον τραγικό απολογισμό από την επίθεση ενόπλου σε λύκειο στη Φλόριντα, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Βαθιά σοκαρισμένοι από την τραγική επίθεση ενόπλου σε σχολείο στη Φλόριντα. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων αυτής της παράλογης πράξης βίας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνησή του».