X

Ο “ήρωας” της Φλόριντα: 15χρονος δέχθηκε πέντε σφαίρες για να σώσει τους συμμαθητές του

Ο μικρός μαθητής πυροβολήθηκε στα πόδια και στην πλάτη του, ενώ προσπαθούσε κλειδώσει την πόρτα μιας τάξης για να σώσει όσους είχαν κρυφτεί μέσα.

Ant1news

Με αυτοθυσία και περίσσιο θάρρος ένας μικρός μαθητής έσωσε τουλάχιστον 20 συμμαθητές του από τη δολοφονική μανία του 19χρονου Νίκολας Κρους.

Ο λόγος για τον 15χρονο Άντονι Μπόρχες, έναν από τους ήρωες του σχολείου της Φλόριντα, που δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς από τον 19χρονη μακελάρη, ενώ προσπαθούσε να σώσει τουλάχιστον 20 συμμαθητές του - κάτι που τελικά κατάφερε.

Ο μικρός μαθητής πυροβολήθηκε και στα πόδια αλλά και στην πλάτη του πέντε φορές ενώ προσπαθούσε να κλειδώσει την πόρτα μιας τάξης και να σώσει από τον Κρουζ όλους όσοι είχαν κατορθώσει να κρυφτούν μέσα. Η ένοπλη επίθεση που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων είχε μόλις ξεκινήσει...

Ο φίλος του Μπόρχες, Κάρλος Ροντρίγκεζ δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America» του ABC ότι οι δυο τους έσπευσαν να κρυφτούν σε μια κοντινή αίθουσα διδασκαλίας όταν άκουσαν για πρώτη φορά τους πυροβολισμούς. «Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει», τόνισε ο Ροντρίγκεζ. «Ο Μπόρχες πήρε την πρωτοβουλία να σώσει τους συμμαθητές του», κατέληξε.

 

Το παιδί νοσηλεύεται λόγω των πολλών και σοβαρών τραυμάτων του, όμως η ζωή του έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι φίλοι του, αλλά και δεκάδες πολίτες που έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης την ηρωική του προσπάθεια, προσπαθούν να συμβάλλουν στο τεράστιο κόστος τόσο της νοσηλείας του, όσο και της αποκατάστασης που έπεται και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει περίπου 356.000 δολάρια, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.