X

Η Νέα Υόρκη τίμησε την Ολυμπία Δουκάκη σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (βίντεο)

Στο πρόσωπο της πολυβραβευμένης ηθοποιού ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο τίμησε όλους τους Ελληνοαμερικανούς για την προσφορά τους.

Ant1news

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο άνοιξε διάπλατα, το βράδυ της Τρίτης, τις πύλες του “Σπιτιού του Λαού” – όπως αποκάλεσε την έπαυλη Gracie Mansion στο Μανχάταν – για να υποδεχτεί και να γιορτάσει με την Ομογένεια την 197η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν η πολυβραβευμένη ηθοποιός, Ολυμπία Δουκάκη, στην οποία ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απένειμε την Διακήρυξη για την 25 η Μαρτίου. Ο κ. Ντε Μπλάζιο τόνισε ότι στο πρόσωπό της τιμά όλους τους Ελληνοαμερικανούς για την προσφορά τους στον πολιτισμό, στα γράμματα, στην οικονομία και στις επιστήμες.

Στη γιορτή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και στελέχη, επιχειρηματίες, και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

Μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση του διορισμού της Έμμα Γουλφ στη θέρη του Προσωπάρχη στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ομογενής που κατέχει ένα τόσο υψηλό αξίωμα στη δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης, όπως υπογραμμίζει στο ρεπορτάζ του ο “Εθνικός Κήρυξ”.