X

Τέσσερις πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους (βίντεο)

Tο “τελευταίο αντίο” στην μοναδική Αμερικανίδα που είδε τον σύζυγο και τον γιο της να ορκίζονται Πρόεδροι της χώρας. Το “παρών” έδωσε η Μελάνια Τραμπ.

Ant1news

Σε ιδιωτικό κύκλο τελέστηκε η κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους, της μοναδικής Αμερικανίδας που είδε τον σύζυγο και τον γιο της να ορκίζονται Πρόεδροι της χώρας.

Η Μπους, σύζυγος του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ και μητέρα του 43ου Προέδρου της Αμερικής, απεβίωσε την Τρίτη 17 Απριλίου, σε ηλικία 92 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα σε εκκλησία του Χιούστον, στο Τέξας. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, το ζεύγος Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέστη προκειμένου να μην διαταραχθεί η τελετή από τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονταν και «από σεβασμό για την οικογένεια Μπους», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η Μπάρμπαρα Μπους γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1925 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Γνώρισε τον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους όταν ήταν 16 ετών. Έγινε η σύζυγός του τρία χρόνια αργότερα. Απέκτησαν έξι παιδιά, ανάμεσά τους τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από το 2001 ως το 2009, και τον Τζεμπ Μπους, Κυβερνήτη της Φλόριντα από το 1999 ως το 2007 και διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για στις εκλογές του 2016.