X

“Σάκο του μποξ” έκαναν έξι αστυνομικοί έναν Αφροαμερικανό (βίντεο)

Καρέ-καρέ ο, αναίτιος και μέχρι αναισθησίας, ξυλοδαρμός του 33χρονου Αφροαμερικανού…

Ant1news

Ωμή βία από ένστολους στην πόλη Μέσα της Καλιφόρνιας… 

Τον αναίτιο και μέχρι αναισθησίας ξυλοδαρμό 33χρονου Αφροαμερικανού από 6 αστυνομικούς κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας κτηριακού συγκροτήματος. 

Τρεις αστυνομικοί και ένας αρχιφύλακας έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την επίσημη καταγγελία πάστορα, ο οποίος είδε το επίμαχο βίντεο και ενημέρωσε τον διοικητή του οικείου αστυνομικού τμήματος. 

Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων αστυνομικών, η αιτία που χρησιμοποίησαν σωματική βία για να ακινητοποιήσουν τον 33χρονο Ρόμπερτ Τζόνσον είναι ότι αρνήθηκε να κάτσει στο πάτωμα. 

Το βίντεο, ωστόσο, διαψεύδει τους ένστολους νταήδες, αφού η επίθεση ξεκίνησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να αφήσει περιθώριο στον άτυχο Αφροαμερικανό να υπακούσει στην οποιαδήποτε εντολή. 

Στο βίντεο που έστειλε στην αστυνομία ο πάστορας Αντρέ Μίλερ, και το οποίο τραβήχτηκε στις 23 Μαΐου, εμφανίζονται τέσσερις αστυνομικοί να πλησιάζουν τον 33χρονο, και μετά από στιγμιαίο σωματικό έλεγχο αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν με λύσσα στο πρόσωπο ρίχνοντάς τον αναίσθητο, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι δεν οπλοφορούσε. 

Την ώρα του ξυλοδαρμού βγαίνουν από το ασανσέρ δύο αστυνομικοί, που μετά από λίγες στιγμές δισταγμού σπεύδουν να “βοηθήσουν” τους συναδέλφους τους στην σύλληψη του... αναίσθητου κακοποιού. 

Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος όχι μόνο δεν οπλοφορούσε και δεν απείλησε κατά οποιονδήποτε τρόπο τους αστυνομικούς, αλλά ουδέποτε είχε διαπράξει το παραμικρό αδίκημα...