X

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν την αναστολή της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ γίνεται εκτενής αναφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ant1news

Ομάδα 44 βουλευτών του αμερικανικού Κογκρέσου ζητά την αναστολή της προγραμματισμένης παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, καθώς, όπως αναφέρουν, η Άγκυρα υπονομεύει τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο. «Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί την Ελλάδα και να παραβιάζει την εδαφική της ακεραιότητα. Ο εμβολισμός ελληνικού σκάφους από τουρκικό πλοίο είναι το τελευταίο περιστατικό σε αυτήν την μακρόχρονη αντιπαράθεση», αναφέρεται στην επιστολή των 44 Αμερικανών βουλευτών.

Επιπλέον, σημειώνουν πως «πάνω από 40 χρόνια μετά την παράνομη κατοχή (του βόρειου τμήματος) της Κύπρου, οι παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας από την Τουρκία έχουν αυξηθεί, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εντολής σε στρατιωτικά πλοία να εμποδίσουν τις έρευνες από ιταλικά σκάφη για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ».