X

H Πορτορικανή που αποκαλούν “νέο Ομπάμα” των ΗΠΑ (βίντεο)

Η δυναμική 28χρονη, με τις αριστερές περγαμηνές, κατήγαγε ήδη μια σημαντική νίκη στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Νέα Υόρκη.

Ant1news

"Νέο Ομπάμα" αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια 28χρονη λατίνα, που πέτυχε σημαντική νίκη στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη.

Η νεαρή με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και αριστερές περγαμηνές, γεννήθηκε στο Μπρονξ και κατόρθωσε να εκθρονίσει έναν έμπειρο πολιτικό που διατηρούσε τη θέση τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. 

Ποια είναι η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές είναι το νέο αστέρι των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Η 28χρονη, κατάφερε να «εκθρονίσει» τον έμπειρο Τζο Κράουλι, στις προκριματικές των Δημοκρατικών στη Ν. Υόρκη, που καθόρισαν ποιος θα είναι αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Ο Κράουλι έχει εκλεγεί στην συγκεκριμένη θέση επί δέκα θητείες και είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 14 χρόνων που κάποιος υποψήφιος κατάφερε να τον εκθρονίσει. 

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές μεγάλωσε στο Μπρονξ. Εκανε κάθε ημέρα διαδρομή 30 χιλιομέτρων για να πάει στο σχολείο.  Πήρε πτυχίο στα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις στο Boston University, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε δουλέψει για τον γερουσιαστή Τεντ Κένεντι.

 

Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο Μπρονξ και όταν «χτύπησε» η κρίση, άρχισε να κάνει 18ωρες βάρδιες ως σερβιτόρα και barwoman, για να βοηθήσει την καθαρίστρια μητέρα της να γλιτώσει την κατάσχεση του σπιτιού της, καθώς ο πατέρας της - ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης - είχε πεθάνει από καρκίνο.

Ολα αυτά τα χρονια βρισκόταν πάντα στο πλευρό ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις προκριματικές εκλογές η Κορτές βρισκόταν όχι στη Νέα Υόρκη αλλά στο Τέξας, διαδηλώνοντας στο κέντρο κράτησης μεταναστών. 

Η Αλεξάνδρια έχει λάβει το χρίσμα από τον ίδιο τον Σάντερς, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος που την εμπιστεύθηκε, ενώ οφείλει τη νίκη της εν πολλοίς στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που θυμίζει σε πολλούς τις προεκλογικές καμπάνιες του Ομπάμα.