X

Εντολή για τη δολοφονία του Άσαντ φέρεται να έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαψεύδει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την αποκάλυψη γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Ant1news

“Πονοκέφαλο” στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει το βιβλίο “Φόβος: Ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο” του Μπομπ Γούντγουoρντ. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας ισχυρίζεται, μέσα από το βιβλίο του, πως ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την δολοφονία του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ας τον σκοτώσουμε! Ας μπούμε μέσα και ας σκοτώσουμε πολλούς απ’ αυτούς!», φέρεται να είπε ο Τραμπ στο Πεντάγωνο, στον απόηχο της επίθεσης με χημικά κατά αμάχων στη Συρία, τον Απρίλιο του 2017, όπως γράφει στο βιβλίο ο Γούντγουορντ.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, φέρεται να μην υποστήριζε την πρόταση του Τραμπ και να είχε εκφράσει την αντίθεσή του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε κατηγορηματικά πως έδωσε εντολή για την δολοφονία του Άσαντ. Τόνισε πως κάτι τέτοιο ούτε συζητήθηκε, ούτε πρόκειται να συζητηθεί, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο “μυθοπλασία”.

Μάλιστα, και ο Υπουργός Άμυνας, Μάτις, έσπευσε να διαψεύσει τα περί σχεδίου δολοφονίας του Άσαντ, που αναφέρονται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί είναι προϊόντα της …καλπάζουσας φαντασίας κάποιου.