X

Μητέρα πίστευε ότι η κόρη της είναι νεκρή και την εντόπισε μετά από έξι χρόνια

Αναγνώρισε σε ένα πάρτι το παιδί, το οποίο - όπως αποδείχθηκε - της είχε αρπάξει μία ξαδέρφη του συντρόφου της.

Ant1news

Η Λουζ Κουέβας θρηνούσε επί έξι ολόκληρα χρόνια για τον χαμό της κορούλας της, ενώ το παιδάκι βρισκόταν στη ζωή…

Τη συγκλονιστική υπόθεση έφεραν ξανά στο φως αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Όλα ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1997, όταν μια μεγάλη πυρκαγιά έκανε στάχτη τον δεύτερο όροφο του σπιτιού όπου διέμενε η Κουέβας, στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Όταν η μητέρα μπήκε στο δωμάτιό του παιδιού, το νεογέννητο τότε κοριτσάκι δεν ήταν εκεί. Οι πυροσβέστες και οι ιατροδικαστές επέμειναν ότι η μικρή είχε καεί στην πυρκαγιά, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ τα άλλα δύο παιδιά της Κουέβας επέζησαν. Η μητέρα, όμως, ποτέ δεν τους πίστεψε.

Μετά από έξι χρόνια, η Λουζ Κουέβας βρέθηκε σε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων μία φίλης της και αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός παιδιού τα χαρακτηριστικά λακκάκια της κόρης της. Για να σιγουρευτεί, είπε ψέματα ότι είχε κολλήσει μια τσίχλα στα μαλλιά της και της πήρε τρίχες για εξέταση DNA, το οποίο βγήκε θετικό.

 

Όσο για το που βρισκόταν η μικρή όλα αυτά τα χρόνια, η μητέρα ανέφερε ότι, μια μέρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, μια μακρινή ξαδέλφη του συντρόφου της, η Κάρολιν Κορέα, τους είχε επισκεφθεί στο σπίτι τους. Την επόμενη μέρα επέστρεψε, υποστηρίζοντας ότι είχε ξεχάσει στον πάνω όροφο το πορτοφόλι της. Λίγο αφότου έφυγε, ξέσπασε η φωτιά κι η Λουζ ανακάλυψε ότι το μωρό της είχε εξαφανιστεί.

 

Η μητέρα υποπτεύθηκε την Κάρολιν, αλλά δεν είχε αποδείξεις. Όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα DNA στο σπίτι της Κορέα στο Νιου Τζέρσεϊ, εκείνη είχε εξαφανιστεί, εγκαταλείποντας τρία παιδιά.

Η Κάρολιν είχε πει ψέματα στον σύντροφό της πως έμεινε έγκυος. Επί τρία ολόκληρα χρόνια, εκείνος πίστευε ότι το κοριτσάκι ήταν δικό του, μέχρι που έμαθε την αλήθεια από το τεστ πατρότητας.

 

Η Κορέα καταδικάστηκε για απαγωγή και εμπρησμό και βρίσκεται στη φυλακή. Η Λουζ ζει έκτοτε ευτυχισμένη με τα παιδιά της - ανάμεσά τους κι εκείνο, για την απώλεια του οποίου θρηνούσε επί έξι ολόκληρα χρόνια.