X

Ο Έλληνας σχεδιαστής του εξώφυλλου του TIME μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι λέει ο Τζον Μαυρουδής για την εικόνα του που κοσμεί το εξώφυλλο του παγκοσμίου βεληνεκούς περιοδικού.

Ant1news

Έλληνας καλλιτέχνης, που διαμένει μόνιμα στο Σαν Φρανσίσκο, φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του περιοδικού Time, για το τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Ο Τζον Μαυρουδής φαίνεται πως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, την οποία εμπνεύστηκε από την κατάθεση της Κριστίν Μλάσεϊ Φορντ, καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτριας ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ.

Η Φορντ κατήγγειλε τον δικαστή Καβάνο και κατάθεσε κατά του την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στη Δικαστική Επιτροπή Γερουσίας, ο φίλος της και δικαστής μαζί με άλλους τρεις άνδρες την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το 1982.

Όπως είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της, το καλοκαίρι του 1982 είχε βρεθεί με τον δικαστή και ακόμα τρεις φίλους της και τότε συνέβη το φρικιαστικό σκηνικό, το οποίο περιέγραψε στην κατάθεσή της.

 

Η υπόθεση έχει γίνει από τα πρώτα θέματα της αμερικανικής ειδησεογραφίας, όμως ο Τραμπ χθες χλεύασε την καθηγήτρια, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Μαυρουδής εμπνευσμένος από την κατάθεσή της δημιούργησε ένα έργο, στο οποίο απεικονίζεται η εικόνα της, φτιαγμένη από κάθε λέξη της κατάθεσής της.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας καλλιτέχνης φτιάχνει τέτοιου είδους έργο, αφού έχει σχεδιάσει πολλά, με κύρια έμπνευσή του την πολιτική.

 

Ο Τζον Μαυρουδής μιλά στον ΑΝΤ1: