X

Εγκαταλείπει τον Τραμπ και η Νίκι Χέιλι -Παραιτήθηκε από τον ΟΗΕ

Αιφνίδια η αποχώρηση της απο την θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στον Οργανισμό. Τι λέει η ίδια για τις φήμες ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της χώρας.

Ant1news

Ακόμη ένα πλήγμα για τον Τραμπ αποτελεί η παραίτηση της Νίκι Χέιλι απο την θέση του εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Πρόκειται για μια απο τις πλέον υψηλόβαθμες αξιωματούχους της Κυβέρνησης Τραμπ και η αποχώρηση της αφήνει πληθώρα ερωτημάτων, τόσο σε ότι αφορά τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης της, ενώ ήδη κυκλοφορούν σενάρια για το πρόσωπο που θα την διαδεχθεί

Η Χέιλι υπέβαλε την παραίτησή της από την θέση του εκπροσώπου των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η οποία έγινε αποδεκτή απο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι η θητεία της θα τερματιστεί προς το τέλος του έτους, κάτι που η ίδια του είχε ζητήσει εδώ και αρκετούς μήνες, θέλοντας να κάνει μια "διακοπή" απο τα καθήκοντα της, με την συμπλήρωη δύο ετών στην θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε την Χέιλι για την προσφορά της, λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλοί που θέλουν να προσφέρουν στην χώρα απο το πόστο του πρέσβη στον ΟΗΕ", ενώ ανέφερε ότι ευελπιστεί η Χέιλι να αναλάβει σύντομα κάποιο άλλο αξίωμα, επαινόντας την προσφορά της στις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε ο Πρόεδρος, "η Χέιλι έκανε καταπληκτική δουλειά".

Η Χέιλι αφού ευχαρίστησε τον Τραμπ για την τιμή που της έκανε να την εμπιστευτεί, ώστε να υπηρετήσει την χώρα της, λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλά στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Τραμπ, αναφέροντας ότι "σε πολλές χώρες δεν αρέσει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά το σέβονται".

Η Χέιλι αναφέρθηκε με θέρμη σε όλην την οικογένεια Τραμπ, ευχαριστώντας την Μελάνια, αλλά και την κόρη του Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ και δήλωσε ότι δεν έχει κάποια άμεσα σχέδια για τις επόμενες κινήσεις της, λέγοντας ότι επί πολλά χρόνια βρισκόταν σε θέσεις αιχμής και ήρθε η ώρα να παραμερίσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για άλλους.

Η ίδια πάντως, σπεύδοντας να προλάβει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που είχαν κατακλύσει το Οβάλ Γραφείο, έσπευε να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενε εκλογές για την Προεδρία των ΗΠΑ .