X

Ο Τραμπ θα δει και θα ακούσει το υλικό από την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου (βίντεο)

Τι λέει ο ίδιος, μετά την επιστολή από την αρραβωνιαστικιά του θύματος. Απειλή με σκληρά αντίποινα την Σαουδική Αραβία.

Ant1news

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα ακούσει και θα δει ο ίδιος το βίντεο και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το I-watch του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα της ανάκρισης, των βασανιστηρίων και της δολοφονίας του.

Για να έχει μάλιστα από πρώτο χέρι πληροφόρηση για τις συνθήκες εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της Ουάσιγκτον Ποστ, ο Τραμπ προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Σαουδική Αραβία, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα επηρεασθεί η παραγγελία αμυντικού υλικού ύψους 110 δισ. δολαρίων. Το Βασίλειο του Κόλπου ξεκαθάρισε ότι θα απαντήσει σε ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις για την υπόθεση Κασόγκι με σκληρά αντίποινα.

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ριάντ ότι δεν συνεργάζεται στις έρευνες για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Την ίδια στιγμή, διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποχές από το Συνέδριο "Πρωτοβουλία Επενδύσεων στο Μέλλον" που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία στο τέλος του μηνός. Ήδη αποχώρησαν οι χορηγοί επικοινωνίας  Financial Times, CNBC, New York Times, CNN και Bloomberg, ενώ δεν θα παραστούν πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι.