X

Καναδάς: άνοιξαν τα πρώτα σημεία πώλησης μαριχουάνας μετά την αποποινικοποίηση της

Είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που αποποινικοποίησε πλήρως την κατοχή και την χρήση μαριχουάνας. Τι δήλωσε ο Τζαστίν Τριντό.

Ant1news

Ο Καναδάς έγινε επίσημα, από σήμερα,  η δεύτερη χώρα μετά την Ουρουγουάη που αποποινικοποίησε την κατοχή και τη χρήση της μαριχουάνας, εγείροντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία, τη νομοθεσία και την ασφάλεια του κοινού.

Οι προετοιμασίες για την αλλαγή αυτή, περιελάμβαναν αποστολή αλληλογραφίας σε 15 εκατομμύρια νοικοκυριά σχετικά με τις νέες διατάξεις και τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για την ετοιμότητα των αστυνομικών αρχών σχετικά με την αντιμετώπιση της οδήγησης έπειτα από χρήση κάνναβης.

Η χώρα προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την αλλαγή αυτή, με τις επαρχίες να διαφοροποιούνται σχετικά με τις δικαιοδοσίες τους σχετικά με την πώληση.

Καταστήματα πώλησης μαριχουάνας στην περιοχή Νιουφάουντλαντ, της ανατολικότερης επαρχίας του Καναδά, άνοιξαν τις πόρτες τους τα μεσάνυχτα και έγιναν το πρώτο σημείο πώλησης στη χώρα.

Ο Τζαστίν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, τονίζει πως η ποινικοποίηση της μαριχουάνα τόσες δεκαετίες τώρα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι Καναδοί είναι από τους πιο φανατικούς χρήστες παγκοσμίως.

Η νέα νομοθεσία έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει τους ανήλικους μακριά από τα ναρκωτικά και να εμποδίσει τους εγκληματίες να κερδίζουν από το παραεμπόριο.

Ένα, επίσης αισιόδοξο, σενάριο είναι αυτό που προβλέπει 400 εκατομμύρια δολάρια κέρδος για το κράτος από τη φορολόγηση της μαριχουάνας, μέσα στον πρώτο κιόλας χρόνο.