X

Δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Ομπάμα και Κλίντον

Πληροφορίες για αποστολή τρομο-δέματος και στον Λευκό Οίκο. Εκκένωση των κεντρικών γραφείων του CNN

Ant1news

Σε αυξημένο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί οι Αρχές και τα μέτρα ασφαλείας γύρω απο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, μετά το μπαράζ αποστολής εκρηκτικών μηχανισμών, οι παραλήπτες των οποίων αποκαλύπτονται σταδιακά.

Ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός "της ημέρας" εντοπίστηκε στην αλληλογραφία της συζύγου του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον, της Χίλαρι Κλίντον, κατά τον έλεγχο μέσω σκάνερ των γραμμάτων και δεμάτων που είχαν φθάσει στο σπίτι του ζεύγους, σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

Ακολούθησε ο εντοπισμός πανομοιότυπου εκρηκτικού μηχανισμού στην αλληλογραφία που είχε φθάσει στο γραφείο του τέως Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες των Times, οι δύο μηχανισμοί είναι πανομοιότυποι με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε πριν απο λίγες ώρες στο γραμματοκιβώτιο του Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, στην διερεύνηση της υπόθεσης ενεπλάκη το FBI, ενώ τα δύο δέματα παραλήφθηκαν απο την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο. «Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν»,  σημειώνει η Μυστική Υπηρεσία.

 

 

Καθώς περνούν οι ώρες όλο και περισσότερες περιπτώσεις έρχονται στο «φως», καθώς ύποπτα δέματα φαίνεται να έχουν σταλεί, μεταξύ άλλων, στα γραφεία, του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, μιας γερουσιαστού των Δημοκρατικών και ενός πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης.

Εκκένωση του CNN - Δέμα και στον Λευκό Οίκο;

Λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε το CNN, ανάλογο δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό ίδιου τύπου εντοπίστηκε στον Λευκό Οίκο, με παραλήπτη τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκε κάποιο ύποπτο δέμα στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

 

   

Αμέσως μετά, έγινε γνωστό ότι εκκενώνονται τα κεντρικά γραφεία του CNN, μετά απο την ανακάλυψη ύποπτου αντικειμένου. Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν το αντικείμενο που βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Time Warner στην Νέα Υόρκη είναι ίδιο με τα προηγούμενα που είχαν ως παραλήπτες τους κορυφαίους πολιτικούς των ΗΠΑ. 

 

Η Αστυνομίας της Νέας Υόρκης σήμανε συναγερμό καλώντας τον κόσμο να «βρει καταφύγιο επί τόπου», δηλαδή να παραμείνουν όλοι προφυλαγμένοι σε κλειστούς χώρους κοντά στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center, που εκκενώθηκαν νωρίτερα λόγω ενός ύποπτου δέματος. Το δε κανάλι ανακοίνωσε ότι ο δέμα είχε ως παραλήπτη τον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν.

Μετά απο επιχείρηση των πυροτεχνουργών κι αφού παρελήφθη το δέμα απο ειδικούς, έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η κίνηση στην περιοχή αποκαταστάθηκε.

 

 

Υποπτα πακέτα φέρονται να έχουν αποσταλεί και σε γραφεία βουλευτών ή άλλων αξιωματούχων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, κινητοποιώντας άμεσα τις Αρχές, οι οποίες με ρομπότ συλλέγουν τα πακέτα και κατόπιν ειδικοί πυροτεχνουργοί εξετάζουν εξονυχιστικά τα τρομοδέματα.