X

“Χειροπέδες” για τα τρομοδέματα στις ΗΠΑ

Η έρευνα χιλιάδων αστυνομικών και πρακτόρων τις τελευταίες 48 ώρες απέδωσαν καρπούς για τον δράστη της αποστολής των εκρηκτικών μηχανισμών.

Ant1news

Άμεσο αποτέλεσμα είχε η έρευνα απο αστυνομικούς και πράκτορες του FBI, της CIA και των άλλων Υπηρεσιών Ασφαλείας των ΗΠΑ αναφορικά με την αποστολή τρομοδεμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες με παραλήπτες πρώην Προέδρους, Γερουσιαστές και άλλους πολιτικούς της χώρας, αλλά και επικριτές του Τραμπ, όπως ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Οι αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανακοίνωσε ο Αμερικανος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

"Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας", τόνισε ο Τραμπ."Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. "Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι", υπογράμμισε.

Νωρίτερα, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σαγιόκ συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον νέο "συναγερμό" στις Αρχές ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, απο τον εντοπισμό τρομοδέματος, που έφτασε στα γραφεία του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Κέρι Μπούκερ, στην Φλόριντα, την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε το FBI. 

 

Αυτό ήταν το 11ο τρομοπακέτο, μετά απο τα δύο που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, εκ των οποίων το ένα είχε ως παραλήπτη τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, καθώς και τα 8 τρομεδέματα που είχαν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές της κρατικής ασφάλειας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Σχεδόν παράλληλα, αστυνομικοί του NYPD έσπευσαν λίγο πριν τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) σε εγκαταστάσεις ταχυδρομείου, στο Μανχάταν, μετά απο αναφορές για εντοπισμό ύποπτου δέματος.